POZIV NA GODIŠNJU SKUPŠTINU

Pozivamo članove i sve zainteresirane na ovogodišnju 
REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU
s okruglim stolom

koja će se održati
u srijedu, 28. studenog 2018. s početkom u 16 sati

u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza - HIS-a
Berislavićeva 6, Zagreb

POZIV i program možete preuzeti OVDJE.

21.11.2018.

 

Raspisan natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj

Tri udruge okupljene u kampanju OBNOVIMO HRVATSKU ove godine po prvi puta raspisale su natječaj za Godišnje nagrade za zelenu gradnju i održivi razvoj. Ovim se nagradama želi odati priznanje za izvrsnost i postignuća na području zelene gradnje i održivog razvoja, a namijenjene su pravnim ili fizičkim osobama, stručnjacima za zelenu gradnju i održivi razvoj zaposlenim u tvrtkama, javnom sektoru, nevladinim udrugama i agencijama te samostalnim stručnjacima koje su se istaknule na ovom području.

Cilj nagrada je podizanje ugleda struke u široj i stručnoj javnosti, promicanje izvrsnosti, stalno unapređenje načela dobroga poslovanja i cirkularnog gospodarstva, a sve kako bi očuvali okoliš i podigli kvalitetu života ljudi.


Natječaj je otvoren do 30.11.2018. a nagrade će  biti dodijeljene u prosincu na posebnoj svečanosti.


Više informacija može se pronaći na stranicama HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU.


20.11.2018.

 

Tehnički propis o izmjenama i dopunama

U Narodnim novinama od 20. srpnja 2018. (NN 70/2018) objavljen je Tehnički propis o izmjenama i dopunama Tehničkog propisa o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama, a preuzmite ga OVDJE.

 

Vaš HUEC

 

Revidirana direktiva o energetskim svojstvima zgrada objavljena u Službenom listu EU

Vijeće Europske unije je 14. svibnja 2018. godine donijelo revidiranu direktivu o energetskim svojstvima zgrada te tako dovršilo završnu fazu zakonodavnog postupka.

Direktivom se poboljšava energetska učinkovitost zgrada i potiče njihova obnova. Jedan od dugoročnih ciljeva direktive dekarbonizacija je postojećeg, vrlo neučinkovitog fonda zgrada u Europi. Njome se promiče troškovno učinkovita obnova, uvodi pokazatelj pripremljenosti za pametne tehnologije za zgrade, pojednostavnjuju pregledi sustava grijanja i klimatizacije te promiče elektromobilnost uspostavom okvira za parkirna mjesta za električna vozila.

Vijest je preuzeta sa stranica MGIPU, a cijelu vijest možete pročitati OVDJE.

25.06.2018.

 

Konferencija "Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve"-video

Kratak podsjetnik na Konferenciju "Gotovo nula energetske zgrade" u prilogu Doma na kvadrat:

 

Održana konferencija "Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve"

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora je u suradnji s Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora HUEC i Udrugom za promicanje održivih zgrada gotovo nulte energije SunZEB te pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kao i Hrvatske komore arhitekata organizirala međunarodnu konferenciju „Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve“ koja se održala 10. travnja 2018. u Hotelu International u Zagrebu. Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske koji su podijelili svoja znanja i iskustva vezana uz projektiranje, izgradnju, sanaciju i energetsku obnovu zgrada, a teoriju su potkrijepili konkretnim primjerima iz prakse, čime su sudionike ujedno upoznali s novim tehnologijama u tome sektoru.

Srdačno zahvaljujemo našim sponzorima, tvrtkama Aluplast d.o.o., Viessmann Hrvatska d.o.o., Fibran d.o.o., Wienerberger d.d., Würth d.o.o., Riwega GmbH., Ytong porobeton d.o.o., HUPFAS te REHAU d.o.o., na suradnji.

Cijeli članak i galeriju fotografija pronađite na stranicama Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

12.04.2018.

 

MEDIJSKI POKROVITELJ NZEB KONFERENCIJE "DOM NA KVADRAT"

I na web portalu DOMnaKVADRAT objavljen je poziv na međunarodnu konferenciju „Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve“ koja će se održati 10. travnja 2018. u Hotelu International u Zagrebu.

Konferencija je namijenjena arhitektima, projektantima, te svim sudionicima u gradnji, a članovi HUEC-a mogu sudjelovati po povlaštenoj kotizaciji.

Detalje o konferenciji, te program i način prijave pronađite na stranicama Njemačko-Hrvatske industrijske i trgovinske komore.

 

Pozivamo Vas na konferenciju Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve

Koncept zgrade gotovo nulte energije više nije koncept daleke budućnosti, već realno rješenje za doprinos arhitekture smanjenju CO2 emisija, potrošnje energije i ukupnih troškova tijekom životnog vijeka zgrade. Projektiranje i gradnja novih, kao i energetska obnova postojećih zgrada na gotovo nula energetski standard zakonska je obveza od 2018. za javni sektor, a od 2020. godine za sve novogradnje i rekonstrukcije.

S ciljem upoznavanja struke s trendovima, ali i zakonskom obvezom za gotovo nula energetskim standardom, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora u suradnji s Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora HUEC i Udrugom za promicanje održivih zgrada gotovo nulte energije SunZEB te pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Hrvatske komore arhitekata organizira međunarodnu konferenciju Gotovo nula energetske zgrade – nZEB za sve koja će se održati

10. travnja 2018. u Hotelu International u Zagrebu

Daljnje informacije možete pročitati na službenoj POZIVNICI.

PROGRAM preuzmite OVDJE.

Za prijavu Vas molimo da ispunite obrazac PRIJAVA te ga proslijedite na adresu u prijavnom obrascu.

Rok za prijavu 6. 4. 2018.

14.03.2018.

 

POZIVAMO VAS NA SIMPOZIJ

u organizaciji Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, na temu:


“FINANCIRANJE ENERGETSKI UČINKOVITIH NEKRETNINA”,

27. ožujka 2018. godine
u Zagrebu od 09.00 do 14.00 sati

u hotelu Academia,
Tkalčićeva 88, Zagreb.

GLAVNE TEME SIMPOZIJA:

o Razvoj tržišta energetski učinkovitih nekretnina u razdoblju 2018-2025

o Budućnost kreditiranja i financiranja energetske učinkovitosti u različitim sektorima

o Novosti iz Direktive o energetskom svojstvu zgrada

o Energetska učinkovitost u procesu procijene vrijednosti nekretnina

o Kako financirati energetske obnove iz EU fondova i što nam je na raspolaganju?

 

Preuzmite PROGRAM simpozija, a sudjelovanje je besplatno uz prijavu - PRIJAVNICA

07.03.2018.

 

POZIV NA 5. KONFERENCIJU UDRUGE KROVOPOKRIVAČA

Pozivamo Vas na 5. KONFERENCIJU HRVATSKE UDRUGE KROVOPOKRIVAČA - ZGRADE GOTOVO NULTE ENERGIJE - U KORAK S TEHNOLOGIJAMA - NOVI IZAZOVI ZA GRADITELJE i 18. SKUPŠTINA HRVATSKE UDRUGE KROVOPOKRIVAČA

koja će se održati u

Poreču, 16. i 17. veljače 2018. godine

Hotel Valamar Diamant 4*

11.45 – 12:15 Svečano otvaranje Konferencije – pozdravni govori uzvanika, sponzora i predsjednika HUK-a

12:15 - 13:30  Gotovo nula energetske zgrade  – novi izazovi za graditelje (panel diskusija, voditeljica Željka Hrs Borković dipl.ing.arh. HUEC, SAEPTUM d.o.o.).

Sudionici: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja – Diana Horvat, dipl.ing.arh, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – Jasmina Smokvina dipl.ing.arh, Građevinski fakultet – Bojan Milovanović doc.dr.sc, Udruga za promicanje održivih zgrada gotovo nulte energije SunBEZ – Miha Praznik dr.sc., Hrvatski savjet za zelenu gradnju - Dean Smolar dipl.ing.stroj.;

Pitanja sudionika i rasprava

Službeni PROGRAM preuzmite OVDJE.

VAŠ HUEC

 

ODRŽANA 8. IZBORNA SKUPŠTINA HUEC-a

23.11.2017. u prostorijama HIS-a, Berislavićeva 6 u Zagrebu, održana je 8. godišnja izborna skupština HUEC-a.

Na skupštini je razriješeno staro rukovodstvo Udruge, te je jednoglasno potvrđena nominacija i izabrano novo predsjedništvo u sastavu:

Goranka Tropčić Zekan, dipl. ing.stroj. - predsjednica

Željka Hrs Borković, dipl.ing.arh. – dopredsjednica

Sanja Kaić Bogunović, dipl. ing. arh. – tajnica

Novoizabrano predsjedništvo je objavilo sastav novog Izvršnog odbora predstavnika struka:

Arhitektonska struka: Marko Zlonoga, dipl.ing.arh.

Elektrotehnička struka: Igor Fink, struč. spec. ing. el.

Građevinska struka: Dubravka Šikić Davidović, dipl.ing.građ.

Strojarska struka: Krešimir Balić, dipl.ing.stroj.

Predloženi Izvršni odbor je jednoglasno potvrđen i prihvaćen od strane skupštine.

U novom četverogodišnjem razdoblju, na čelu s novim rukovodstvom, Udruga kreće u ostvarivanje brojnih ciljeva i realizaciju planiranih projekata.

Kao gosti, na skupštini su bile nazočne predstavnice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Diana Horvat d.i.a., Voditeljica Odjela za rješenja i kontrolu i Irena Križ Šelendić d.i.g.,  Načelnica Sektora za energetsku učinkovitost u zgradarstvu koje su izvijestile prisutne o novostima vezanim uz energetske preglede i energetsko certificiranje, te su spremno odgovarale na pitanja naših članova.

Zahvaljujemo svim članovima i gostima na odazivu i ugodnom druženju koje je uslijedilo.

27.11.2017.

 

HUEC UGOSTIO DELEGACIJU KOSOVA

Tokom radnog posjeta delegacije Kosova Hrvatskoj, te institucijama poput Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, kosovsku delegaciju je 17.11.2017. ugostila  i Hrvatska udruga energetskih certifikatora.

Delegaciju od dvanaest članova predvodio je Luan Morina iz Ministarstva Ekonomskog Razvoja Republike Kosovo, a u delegaciji su još bili i predstavnici Ministarstva trgovine i industrije, Ministarstva okoliša i prostornog planiranja, Univerziteta Priština, Agencije za energetsku učinkovitost Kosovo, Agencije za standardizaciju Kosovo, te konzultanti GIZ-a.

Ovaj konstruktivni sastanak protekao je u prijateljskom tonu razmjene znanja i iskustava u području energetskih pregleda i certifikacije zgrada, te provođenju projekata sufinanciranih putem javnih natječaja.

Obostrano je iskazan interes za nastavkom suradnje.

20.11.2017.

 

OBJAVA NOMINACIJA ZA GODIŠNJU IZBORNU SKUPŠTINU 2017. GODINE

Sukladno pozivu koji je objavljen na ovim stranicama 04.10.2017., a članovi su ga primili i putem elektronske pošte, objavljujemo nominacije pristigle do kraja dana 02.11.2017.

Za predsjedništvo je pristigla samo jedna nominacija:

PREDSJEDNICA: Goranka Tropčić Zekan, dipl. ing. stroj.

DOPREDSJEDNICA: Željka Hrs Borković, dipl. ing. arh.

TAJNICA: Sanja Kaić Bogunović, dipl. ing. arh.

Ostali dokumenti u prilogu: NOMINACIJA; ČETVEROGODIŠNJI PROGRAM RADA HUEC-a

 

Za članove Izvršnog odbora nominirale su se sljedeće osobe:

STROJARSKA STRUKA

ELEKTROTEHNIČKA STRUKA

GRAĐEVINSKA STRUKA

ARHITEKTONSKA STRUKA

Zahvaljujemo svim članovima koji su sudjelovali u ovom dijelu izbornih aktivnosti.

8. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA

HRVATSKE UDRUGE ENERGETSKIH CERTIFIKATORA – HUEC

koja je ujedno i izborna, će se održati

U ČETVRTAK, 23. STUDENOG 2017.

U PROSTORIMA HRVATSKOG INŽENJERSKOG SAVEZA,

Berislavićeva 6, Zagreb

soba 14/I kat

S POČETKOM U 16:00 SATI

kada će svi aktivni članovi HUEC-a moći podržati / izabrati nominirane kandidate

 

VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU I DRUŽENJU S VAMA

VAŠ HUEC

 

Molimo sve članove HUEC-a kao i one koji to žele postati, da u što većem broju sudjeluju u radu

Skupštine HUEC-a, te svojim prisustvom doprinesu biranju novog vodstva Udruge i stvaranju planova za budući rad HUEC-a.

06.11.2017.

 

POZIV NA RADIONICU HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, kao etablirani član Svjetskog savjeta za zelenu gradnju, u prilici je organizirati stručnu radionicu na temu “A Common European Language for Sustainable Building Assessment” – Framework (level’s) te Vas ovim pozivamo da se istoj pridružite.

Stručna radionica održava se u četvrtak, 9. studenog 2017. godine od 9:00 do 13:00 sati u suradnji sa jednom od tvrtki članica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Sika Croatia d.o.o. na lokaciji SIKA Educational center, Puškarićeva 77/a, Lučko – Zagreb, Croatia. Radionica će se održati na engleskom jeziku i  besplatna je za sve sudionike uz prethodnu registraciju ispunjavanjem ONLINE PRIJAVNICE do 07.11.2017. godine.

Radionici će se odazvati visoki predstavnici iz Europske komisije i Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te relevantni dionici na području prijenosa zakonske regulative iz Europske unije u našu zemlju.

Pročitajte kompletan članak ...

 

POZIV NA SIMPOZIJ NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I GOSPODARSKE KOMORE

Turizam predstavlja velik potencijal koji sa sobom nosi izgradnju novih i obnovu postojećih kapaciteta.

S ciljem poticanja razmjene iskustva i suradnje između njemačkih i hrvatskih tvrtki iz područja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora

7. studenoga 2017.

organizira Simpozij na temu „Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu s naglaskom na turizam“.

Pročitajte kompletan članak ...

 

POZIV NA GODIŠNJU SKUPŠTINU 2017. - IZBORNU

Poštovani članovi/ice HUEC-a, ali i svi oni koji će to tek postati

HRVATSKA UDRUGA ENERGETSKIH CERTIFIKATORA – HUEC

Vas poziva na

8. REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU HRVATSKE UDRUGE ENERGETSKIH

CERTIFIKATORA – HUEC

Godišnja skupština će se održati

U ČETVRTAK, 23. STUDENOG 2017.

Pročitajte kompletan članak ...

 

Održana HUPFAS panel diskusija Obnovimo Hrvatsku

17.10.2017. u Zagrebu je održano najveće ovogodišnje okupljanje stručnjaka iz područja energetske obnove koje je ugostilo i stručnjake izvan granica Hrvatske. U uvodu su podršku dali Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Bernard Jakelić, zamjenik direktora Hrvatske udruge poslodavaca.

Ključni govornik bio je Martin Bornholdt, direktor DENNEF-a, (Deutsche Unternehmensinitiative Energieeffizienz) organizacije koja okuplja više od 150 najjačih tvrtki iz područja energetske učinkovitosti.

Panel diskusija koju je organizirala Hrvatske udruge proizvođača toplinsko fasadnih sustava (HUPFAS), zajedno s partnerima Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju (HSZG) i Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora (HUEC), dio je europske kampanje RENOVATE EUROPE, gdje je HUPFAS uz ostalih 13 partnera iz država članica EU, hrvatski partner kampanje.

18.10.2017.

 

NAJAVA NOVE STRUČNE RADIONICE U LISTOPADU

Najavljujemo još jednu stručnu radionicu, organiziranu u suradnji s Društvom građevinskih inženjera Zagreb:

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

19. 10. i 20. 10. 2017., četvrtak/petak 13:00 – 19:00

Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6, Zagreb

Pročitajte kompletan članak ...

 

POZIV NA GODIŠNJU SKUPŠTINU 2017. - IZBORNU

Poštovani članovi/ice HUEC-a, ali i svi oni koji će to tek postati

HRVATSKA UDRUGA ENERGETSKIH CERTIFIKATORA – HUEC

Vas poziva na

8. REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU HRVATSKE UDRUGE ENERGETSKIH

CERTIFIKATORA – HUEC

Godišnja skupština će se održati

U ČETVRTAK, 23. STUDENOG 2017.

Pročitajte kompletan članak ...

 

Primjena Pravilnika i Metodologije od 30.rujna 2017.

Donesen je novi Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (Narodne novine broj 88/17) te nova Metodologija provođenja energetskog pregleda zgrada 2017.

Novi Pravilnik i Metodologija primjenjivati će se od 30. rujna 2017. godine.

Novim Pravilnikom o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju, a prema novoj Metodologiji provođenja energetskog pregleda zgrada 2017, energetsko certificiranje će obvezno uključivati proračun potrebne specifične godišnje toplinske energije za grijanje i hlađenje ili klimatizaciju zgrade za referentne klimatske podatke, proračun specifične godišnje primarne energije, specifične godišnje isporučene energije i specifične godišnje emisije ugljičnog dioksida.

Cijeli članak preuzmite na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

30.09.2017.

 

ODRŽAN INFORMATIVNO-EDUKATIVNI OKRUGLI STOL

HUEC je 20.09.2017. organizirao zanimljiv okrugli stol za svoje članove. Okrugli stol je uključivao i informativno edukativnio predavanje na temu NOVOG PRAVILNIKA O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU, NOVA METODOLOGIJA PROVOĐENJA ENERGETSKOG PREGLEDA ZGRADA, TE IEC INFORMACIJSKI SUSTAV ENERGETSKIH CERTIFIKATA s gostujućom predavačicom gospođom Draženkom Jukić (IEC).

 

POZIVAMO VAS NA INFORMATIVNO PREDAVANJE S OKRUGLIM STOLOM

HUEC vas poziva na informativno predavanje o novostima u energetskom certificiranju s okruglim stolom.

Teme  okruglog stola

  1. NOVI PRAVILNIK O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU I NOVA METODOLOGIJA PROVOĐENJA ENERGETSKOG PREGLEDA ZGRADA
  2. IEC INFORMACIJSKI SUSTAV ENERGETSKIH CERTIFIKATA

Okrugli stol će se održati u srijedu 20.09. u prostorima HUEC/HIS,

Berislavićeva 6, Zagreb,

od 15:00 do 18:00 sati

Okrugli stol je besplatan za članove HUECa, a zbog ograničenog broja mjesta, molimo Vas da se prijavite na vrijeme.

Na okruglom stolu pridružit će nam se autori IEC informacijskog sustava sa stručnim predavanjem.

Ukoliko želite provjeriti stanje uplata članarine, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačno, Vaš HUEC

Objavljeno: 08.09.2017.

 

Donesen Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar donio je 04.09.2017. novi Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju kojim se propisuju način i uvjeti provedbe energetskog pregleda zgrade i redovitog pregleda sustava grijanja, sustava hlađenja i sustava ventilacije i klimatizacije u zgradi, sadržaj izvješća o tim pregledima, način energetskog certificiranja, sadržaj i izgled energetskog certifikata i kriteriji za zgrade s malim energetskim potrebama, način gospodarenja energijom u zgradama koje troše energiju i vodu, utvrđivanje mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti i njihove isplativosti.

Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama broj 88/2017 i stupa na snagu 30. rujna 2017. godine.

Kompletan članak pročitajte na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Objavljeno 05.09.2017.

 

MGIPU OBJAVLJUJE NAPOMENU - VAŽNO!

Na web stranici Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja: http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=34395; stavljena je napomena u vezi objave i primjene novog Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju kao i načina predstavljanja INFORMACIJSKOG SUSTAVA ENERGETSKIH CERTIFIKATA (IEC), a mi Vam je, u nastavku, donosimo u cijelosti.

Pročitajte kompletan članak ...

 

PRAVILNIK O IZMJENI PRAVILNIKA O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU

Prenosimo vijest Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja:

7. kolovoza 2017. - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar donio je na temelju članka 47. Zakona o gradnji (Narodne novine broj 153/13, 20/17) Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju.

Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama br. 77/17 i stupa na snagu prvoga dana od dana objave točnije 5. kolovoza 2017.

Članak pročitajte i na stranicama Ministarstva www.mgipu.hr

 

POZIV NA E-SAVJETOVANJE O PRAVILNIKU O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavljuje Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju, te Vas poziva na raspravu putem e-savjetovanja na poveznici:

e-savjetovanja-Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju

Opis savjetovanja: Ovim Pravilnikom propisuju se način i uvjeti provedbe energetskog pregleda zgrade i redovitog pregleda sustava grijanja, sustava hlađenja i sustava ventilacije i klimatizacije u zgradi, sadržaj izvješća o tim pregledima, način energetskog certificiranja, sadržaj i izgled energetskog certifikata i kriteriji za zgrade s malim energetskim potrebama, način gospodarenja energijom u zgradama koje troše energiju i vodu, utvrđivanje mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti i njihove isplativosti.

Savjetovanje je otvoreno do: 05.07.2017.

Objavljeno: 05.06.2017.

 

NOVOSTI IZ MINISTARSTVA

U tijeku je izrada novog Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju te nove Metodologije provođenja energetskog pregleda zgrada. Objava navedenog Pravilnika planira se do početka srpnja 2017. Novi Pravilnik i Metodologija primjenjivati će se od 1. rujna 2017. godine.

 

Više na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

02.06.2017.

 

POZIV SADAŠNJIM I BUDUĆIM ČLANOVIMA

Poštovani članovi HUECa,

s veseljem najavljujemo niz aktivnosti za jesen.

u očekivanju novog Pravilnika, odmah u rujnu najavljujemo nove okrugle stolove, radionice, edukacije u sustavu stručnog usavršavanja.

Planiramo stručne obilaske i posjete tvornicama naših tvrtki sponzora.

Pozivamo sve sadašnje članove da iskažu interes za navedene aktivnosti, a potencijalne nove članove da se učlane u udrugu, jer, prema Odluci o visini članarina, nakon 1. 9. plaćaju samo 50% članarine za prvu godinu članstva!

 

Računalni program za određivanje energetskog svojstva zgrade

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, osobama ovlaštenim za energetsko certificiranje, energetski pregled zgrade i redoviti pregled sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi, daje na besplatno korištenje računalni program za određivanje energetskog svojstva zgrade, izrađen od strane Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike.

Računalni program omogućava proračun energetskog svojstva zgrade do primarne energije uključujući module definiranja karakteristika zgrade, toplinskih dobitaka i gubitaka, termotehničkih sustava grijanja, hlađenja i potrošne tople vode, rasvjete i pregled energetskog certifikata. Program omogućava dinamički satni proračun potrebne toplinske energije zgrade (Qh,nd).

Detalje o programu, te poveznicu za njegovo preuzimanje, potražite na stranici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Program nije obavezan za primjenu.

17.05.2015.

 

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS

Pozivamo Vas da se pridružite programu GREEN TALKS pod nazivom: „FINANCIRANJE ENERGETSKE OBNOVE ZGRADA I ENERGETSKI UČINKOVITIH MATERIJALA I OPREME“ koji se održava 25. svibnja 2017. u RIJECI od 08.30 do 14.30 sati na lokaciji DRUŠTVO ARHITEKATA RIJEKA, Ivana Dežmana 2a, 51000 Rijeka.

Organizator stručnog skupa je tvrtka HPB Nekretnine d.o.o. za HPB d.d., a glavni partneri su Europska banka za obnovu i razvoj te REENOVA+. Stručni partner skupa je udruga HUEC, dok je zeleni partner udruga Hrvatski savjet za zelenu gradnju.

Detalje o stručnom skupu, te PROGRAM i PRIJAVNICU preuzmite na stranici Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

17.05.2017.

 

NAJAVA NOVE STRUČNE RADIONICE U SVIBNJU

Najavljujemo novu stručnu radionicu, organiziranu u suradnji s Društvom građevinskih inženjera Zagreb:

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

25. 05. i 26. 05. 2017., četvrtak/petak 13:00 – 19:00

Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6, Zagreb

Stručna radionica namjenjena je svim sadašnjim i budućim ovlaštenim energetskim certifikatorima kao i projektantima, te se boduje u sustavu ENCERT edukacije kao stručno usavršavanje ovlaštenih osoba sa 8 bodova. Radionica uključuje aktivan rad na računalu i vođeni proračun potrebne energije za grijanje i hlađenje, uključivo isporučenu i primarnu energiju u računskim programima EnCert – HR 2010 ili KI EXPERT 2013/KI EXPERT Plus.

Dokumenti za preuzimanje:

PROGRAM

ODLUKA O VISINI KOTIZACIJA

PRIJAVNICA

03.05.2017.

 

USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA STRUČNA RADIONICA

Stručna radionica HUECa u suradnji s Društvom građevinskih inženjera Zagreb

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

održana 06. 04. i 07. 04. 2017., uspješno je završena.

Zbog velikog interesa, najavljujemo novu radionicu koja će se održati početkom lipnja 2017. Točan termin uskoro ćemo najaviti na web stranicama www.huec.hrwww.dgiz.hr.

Zainteresirani se mogu obratiti na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i rezervirati svoje mjesto na radionici.

ZAJEDNIČKO PREDAVANJE

Stručna radionica namjenjena je svim sadašnjim i budućim ovlaštenim energetskim certifikatorima kao i projektantima, te se boduje u sustavu ENCERT edukacije kao stručno usavršavanje ovlaštenih osoba sa 8 bodova. Radionica uključuje aktivan rad na računalu i vođeni proračun potrebne energije za grijanje i hlađenje, uključivo isporučenu i primarnu energiju u računskim programima EnCert – HR 2010 ili KI EXPERT 2013/KI EXPERT Plus.

 

VAŠ HUEC

10.04.2017.

 

NAJAVA NOVE STRUČNE RADIONICE

Najavljujemo novu stručnu radionicu, organiziranu u suradnji s Društvom građevinskih inženjera Zagreb:

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

06. 04. i 07. 04. 2017., četvrtak/petak 13:00 – 19:00

Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6, Zagreb

Stručna radionica namjenjena je svim sadašnjim i budućim ovlaštenim energetskim certifikatorima kao i projektantima, te se boduje u sustavu ENCERT edukacije kao stručno usavršavanje ovlaštenih osoba sa 8 bodova. Radionica uključuje aktivan rad na računalu i vođeni proračun potrebne energije za grijanje i hlađenje, uključivo isporučenu i primarnu energiju u računskim programima EnCert – HR 2010 ili KI EXPERT 2013/KI EXPERT Plus.

Preuzmite:

PROGRAM

ODLUKU O VISINI KOTIZACIJE

PRIJAVNICU

01.03.2017.

 

DONESENE IZMJENE PRAVILNIKA O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU

28. veljače 2017. - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević na temelju Zakona o gradnji („Narodne novine“ broj 153/13.) donio je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju koji je objavljen u Narodnim novinama broj 17/17.

S obzirom da je preduvjet za primjenu Pravilnika izrada računalne aplikacije i baze podataka koji su još u fazi testiranja, nakon čega će slijediti provođenje edukacije ovlaštenih osoba za energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada, energetski certifikati izrađivati će se i dalje sukladno odredbama Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju („Narodne novine“ broj 48/14.,150/14.) sve do 1. rujna 2017. godine. Više pročitajte na www.mgipu.hr

28.02.2017.

 

Europski novac za energetsku obnovu Hrvatske

O završenom Build Upon projektu i završnoj konferenciji Strategija 2.0, u kojima je aktivno sudjelovao HUEC, a za čiju provedbu je zadužen Hrvatski savjet za zelenu gradnju, izvjestio je portal DOM2.

Članak i video reportažu možete vidjeti portalu DOM2.

22.02.2017.

 

Prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji

Vlada RH je na sjednici od 16. veljače 2017. prihvatila izmjene i dopune Zakona o gradnji (Narodne novine 153/13) kako ih je predložilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Predloženim izmjenama otklanjaju se postojeće barijere u sustavu izdavanja akta za gradnju i uporabu građevina te se pojednostavljuje sustav izdavanja akata i samo građenje što dovodi do povećanja isplativosti investicije a time i do poticanja građevinske aktivnosti u Hrvatskoj. Dio izmjena koje se odnose na energetsku učinkovitost dokida nepotrebne obveze vlasnika zgrade i dovodi do povećanja pravne sigurnosti u odnosu na energetsko certificiranje.

Cijeli članak pročitajte na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

17.02.2017.

 

Predstavljeni rezultati najvećeg svjetskog projekta suradnje i dijaloga u području energetske obnove zgrada

U petak (10.2.2017.) je u Zagrebu, u hotelu Dubrovnik održana završna konferencija Strategija 2.0 u okviru projekta BUILD UPON (www.buildupon.eu ), kao prilika svim sudionicima da se upoznaju s ostvarenim rezultatima najvećeg svjetskog projekta suradnje i dijaloga u području energetske obnove zgrada, koji se provodi u 13 zemalja Europske unije, a u potpunosti je financiran iz programa Obzor 2020. Hrvatski savjet za zelenu gradnju zadužen je za provedbu projekta u Hrvatskoj, a voditelj projekta je Alan Perl. Glavni institucionalni partner u provedbi ovog projekta u Hrvatskoj je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske, glavni pokrovitelj je tvrtka Hansgrohe d.o.o., a medijski pokrovitelj 24 sata.

Kao sudionica panela, skup je podržala i predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora, gospođa Željka Hrs Borković.

Opširnije pročitajte OVDJE.

13.02.2017.

 

Tri udruge partneri u kampanji „OBNOVIMO HRVATSKU“

Zagreb (31. siječnja 2017.) - Tri udruge HSZG (Hrvatski savjet za zelenu gradnju), HUPFAS (Hrvatska udruga proizvođača toplinsko fasadnih sustava) i HUEC (Hrvatska udruga energetskih certifikatora) potpisale su Sporazum o suradnji te time postale partneri u kampanji OBNOVIMO HRVATSKU. Sporazum su potpisale Željka Hrs Borković u ime HUEC-a, Petra Škevin u ime HSZG-a te Anđelka Toto-Ormuž u ime HUPFAS-a.

„Naše tri udruge već dugi niz godina promiču energetsku učinkovitost i zeleni pristup ne samo u novogradnji već i energetskoj obnovi zgrada u kojoj je energetsko certificiranje prvi korak. Stoga smo odlučili još bolje se povezati i ujediniti snage, jer imamo zajednički cilj, a to je potaknuti i podržati održivi razvoj cijelog društva i u konačnici unaprijediti kvalitetu života i rada svih nas“, rekla je tom prilikom Željka Hrs Borković, predsjednica HUEC-a.

Pročitajte kompletan članak ...

 

EDUKACIJA ZA DGNB KONZULTANTA

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, DGNB Academy Partner, u suradnji s DGNB-om i Hrvatskom komorom arhitekata organizira trodnevnu DGNB edukaciju za DGNB KONZULTANTA u Hrvatskom inženjerskom savezu u periodu od 02. do 04. veljače 2017. godine.

Edukacija uključuje teoriju, primjere dobre prakse te niz metoda, kao što su radionice i rad u timskim skupinama. Sve će to sudionicima omogućiti stjecanje sveobuhvatnog znanja o metodologiji procjene projekata, kao i individualnih kriterija za dodjelu DGNB certifikata. Nosioci edukacije su DGNB treneri iz Njemačke i Hrvatske, a sama edukacija nudi iznimnu mogućnost diskusije i istraživanja tema koje se odnose na DGNB i trenutačne pristupe održivoj gradnji.

Detalje saznajte na stranicama HSZG.

Aktivni članovi HUEC-a imaju posebne uvijete kod prijave! Raspitajte se za pogodnosti.

Prijaviti se možete putem direktnog linka na PRIJAVA.

Ažurirano Srijeda, 18 Siječanj 2017 12:19

 

BOŽIĆNI DOMJENAK

Božićni domjenak triju neprofitnih udruga - Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Hrvatske udruge proizvođača fasadnih sustava te Hrvatske udruge energetskih certifikatora održao se 20. prosinca 2016. godine u ORIS kući arhitekture.

Domjenku su se pridružili brojni članovi svih udruga te su, svojim dolaskom, posebno počastili ministar g. Lovro Kuščević, dipl iur., ispred Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja  i g. dr. sc. Antun Mikec, suvlasnik tvrtki iz grupacije VMD Grupa.

HSZG je odlučio dodijeliti priznanja za posebno istaknute dionike nekretninskog sektora u Hrvatskoj s ciljem daljnjeg poticanja izvrsnosti u promociji i implementaciji zelenih principa u graditeljstvu. Priznanja je uručila mr. sc. Petra Škevin, dia, predsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Dinamičan duo,moderatori domjenka, bili su gđa. Anđelka Toto-Ormuž, Rockwool i g. Alan Perl, HSZG, koji su održavali atmosferu i zabavu na viskom nivou.

Cijeli članak o domjenku možete pročitati na stranicama HRVATSKOG SAVJETA ZA ZELENU GRADNJU.

 

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O GRADNJI NA JAVNOM SAVJETOVANJU

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izradilo je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji koji se nalazi na javnom savjetovanju do 06. siječnja 2017. godine. Izradi izmjena i dopuna Zakona o gradnji pristupilo se kako bi se otklonili uočeni nedostatci i problemi u primjeni odredbi važećeg Zakona o gradnji („Narodne novine“, br. 153/13) u praksi.

Detalje možete pročitati na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

27.01.2016.

 

NAJAVA 7. GODIŠNJE SKUPŠTINE HUEC-a

U srijedu, 23. studenog 2016. godine,

s početkom u 16 sati

na lokaciji Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6, Zagreb

održat će se 7. redovna godišnja Skupština HUECa.

U sklopu Skupštine održat će se OKRUGLI STOL.

Pozivamo sve članove da planiraju sudjelovanje u radu Skupštine.

Vaš HUEC

28.10.2016.

Pročitajte kompletan članak ...

 

Kreće energetska obnova višestambenih zgrada novcima iz EU fondova

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević najavio je danas da idućeg tjedna počinje realizacija programa za energetsku obnovu višestambenih zgrada i zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Radi se o podupiranju energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u javnoj infrastrukturi, uključujući javne i stambene zgrade, a na raspolaganju je ukupno 311 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Od tog iznosa 211 milijuna eura namijenjeno je energetskoj obnovi zgrada javnog sektora, dok se preostalih 100 milijuna eura odnosi na energetsku obnovu stambenih zgrada.

Kompletan članak pročitajte na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

13.10.2016.

 

DONESENE IZMJENE PRAVILNIKA O ENERGETSKOM PREGLEDU ZGRADE I ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević na temelju Zakona o gradnji donio je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju koji je objavljen u Narodnim novinama broj 87. od 28. rujna 2016. godine, a koji stupa na snagu 30. rujna 2016. godine.

Cijeli članak pročitajte na stranicama MGIPU.

30.09.2016.

 

OD 1. RUJNA HUEC U NOVOM PROSTORU

Poštovani članovi,

s veseljem Vas obavještavamo da od 1. rujna HUEC posluje u svom novom prostoru,

u Hrvatskom inženjerskom savezu, Zagreb, Berislavićeva 6, 1. kat.

Radno vrijeme ostaje isto, ponedjeljak, srijeda i petak od 9-15 sati, a za rad sa strankama srijedom 9 - 13 sati ili uz prethodnu najavu.

Svi članovi HUECa su dobro došli u naš novi dom.

Vaš HUEC

 

PRIMJENA PRAVILNIKA

S obzirom da novi Pravilnik o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju još nije stupio na snagu, prema neslužbenim informacijama iz nadležnog Ministarstva primjena izrade energetskog certifikata do primarne energije će se ponovno prolongirati, odnosno neće stupiti na snagu 1. listopada ove godine, kako je to bilo navedeno u zadnjim izmjenama Pravilnika.

HUEC će Vas redovito izvještavati o novostima, te u trenutku donošenja novog Pravilnika, organizirati potrebnu edukaciju za članove.

Vaš HUEC

26.09.2016.

 

Računanje energetskih certifikata ovisno o kontinuiranom, odnosno nekontinuiranom radu sustava grijanja

Objavljujemo u cijelosti odgovor Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na upit kolege certifikatora o načinu računanja energetskih certifikata ovisno o kontinuiranom, odnosno nekontinuiranom radu sustava grijanja.

Cjeloviti odgovor ministarstva možete preuzeti OVDJE.

21.09.2016.

 

Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju na javnom savjetovanju do 07.07.2016. godine

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je izradilo Nacrt prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju koji se nalazi na javnom savjetovanju do 7. srpnja 2016. godine.
Cijeli članak, te kako sudjelovatiprijedlozima, primjedbama i mišljenjima, pročitajte na stranicama MGIPU.

 

Donesene izmjene Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kušević donio je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju kojim se mijenja članak 21. Pravilnika objavljenog u Narodnim novinama broj 133/15 čime se prolongira stupanje na snagu navedenog Pravilnika na dan 1. listopada 2016. godine.

Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju je objavljen u Narodnim novinama broj 49/16 i na snazi je od 31. svibnja 2016. godine.

Kompletan članak pročitajte OVDJE.

 

USPJEŠNO ZAVRŠENA JOŠ JEDNA STRUČNA RADIONICA HUEC-a

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

Zbog velikog interesa, najavljujemo nove radionice u lipnju i listopadu....

Prijavite se već sada i osigurajte svoje mjesto na radionici.

Vaš HUEC

 

NAJAVA STRUČNE RADIONICE U TRAVNJU 2016.

HUEC najavljuje održavanje još jedne stručne radionice na temu

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI

Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

koja će se održati 15. i 16.04.2016. u Zagrebu

u prostorima Hrvatskog inženjerskog saveza, Berislavićeva 6, u Zagrebu


Preuzmite PROGRAM RADIONICE, ODLUKU O VISINI KOTIZACIJE i PRIJAVNICU.

 

OČITOVANJE HUEC-a

Vezano na ukidanje obveze energetskog certificiranja pružateljima ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor, HUEC izražava duboko žaljenje što nadležni Ministar nije prihvatio prijedloge struke da se povuče nacrt spornog Pravilnika iz procedure te da se oformi radna skupina ovlaštenih energetskih certifikatora koja bi pomogla Ministarstvu da se razmotre potrebne izmjene Pravilnika i da se riješe nagomilani problemi koji nastaju u praksi provođenja energetskog certificiranja.

HUEC smatra da takva politička odluka bez konzultacije sa strukom nanosi veliku štetu i ovlaštenim osobama i društvu u cjelini.

VAŠ HUEC

 

Ukida se obveza energetskog certificiranja pružateljima usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević donio je Pravilnik o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju kojim se briše odredba članka 6. stavka 2. tog Pravilnika koja obvezuje pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor na pribavljanje energetskog certifikata.

Cijeli članak pročitajte na stranicama MGIPU.

 

HUEC NA SASTANKU U MGIPU

U petak, 04. ožujka, predstavnici IO HUECa održali su sastanak s predstavnicima MGIPU vezano na problematiku energetske certifikacije zgrada.

Razmatrane su slijedeće teme:

  1. Kvaliteta provedenih energetskih pregleda i izdanih certifikata
  2. Problematika kontrole kvalitete
  3. Objava registra izdanih certifikata
  4. Cijena usluge
  5. Dostava i nedostava certifikata i izvješća u MGIPU
  6. Nezakonite radnje uočene u području energetske certifikacije zgrada
  7. Certificiranja apartmana i prijedlog izmjena pravilnika

Sastanak je protekao u konstruktivnom i stručnom razgovoru. Predstavnici HUECa predložili su povlačenje nacrta pravilnika iz procedure i osnivanje radne skupine ovlaštenih energetskih certifikatora i rješavanje nagomilanih problema u praksi certifikatorske struke.

VAŠ HUEC

 

NAJAVA NOVIH EDUKATIVNIH RADIONICA

Zbog premalog broja prijavljenih za ožujak, stručne radionice HUECa održat će se u travnju, novi termin 8. I 9. 04. 2016.

Program radionice uskoro.

Interes možete iskazati slanjem popunjene PRIJAVNICE na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

VAŠ HUEC

 

HUEC ZATRAŽIO HITAN PRIJEM KOD MINISTRA GRADITELJSTVA

Temeljem brojnih upita i reakcija ovlaštenih certifikatora želimo Vas obavijestiti da smo zatražili hitan prijem kod Ministra graditeljstva i prostornoga uređenja gosp. Kuščevića, te očekujemo skori poziv na sastanak.

Na linku možete pogledati dopis upućen Ministru.

Nadamo se da će Ministar naći vremena saslušati predstavnike struke.

VAŠ HUEC

 

Poziv na okrugli stol HIS-a

Pozivamo Vas na Okrugli stol „Inženjeri i zelena gradnja“ koji će se održati

22. veljače 2016. godine, u 13,00 sati, Hrvatski inženjerski savez, Berislavićeva 6, Zagreb

Poziv i program okruglog stolamožete preuzeti OVDJE.

 

MGIPU pokrenulo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću

18.02.2016. - Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pokrenulo je postupak internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću za dva propisa iz svoje nadležnosti.

Pozivamo zainteresiranu javnost da putem portala e-Savjetovanja dostave svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja u vezi s objavljenim nacrtima.

Nacrt Pravilnika o izmjeni Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (savjetovanje od 18.02.-04.03.2016.)

Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju s konačnim prijedlogom Zakona (savjetovanje od 18.02.-19.03.2016.)

Vijest prenosimo sa stranica MGIPU

 

OČITOVANJE HRVATSKE UDRUGE ENERGETSKIH CERTIFIKATORA

Potaknuti brojnim reakcijama naših članova ovlaštenih energetskih certifikatora koje svakodnevno pristižu u HUEC temeljem izjava u medijima vezano na obvezu energetskog certificiranja, Hrvatska udruga energetskih certifikatora upozorava da se zakonska obveza mora provoditi u skladu sa Zakonom, sve dok se izmjenama Zakona i pratećih podzakonskih akata ne propiše drugačije.

U skladu s navedenim, a posebno vezano na niz ozbiljnih problema u kvalitetnoj provedbi energetske certifikacije u praksi, HUEC je danas zatražio pismenim putem hitan prijem kod Ministra graditeljstva i prostornog uređenja kako bi pokrenuli rješavanje uočene ozbiljne problematike s kojom se suočavaju članovi udruge ali i ostale osobe koje su ovlaštene za energetsko certificiranje i energetski pregled zgrada u svakodnevnog radu.

VAŠ HUEC

 

NAJAVA NOVIH EDUKATIVNIH RADIONICA

Zbog velikog interesa najavljujemo nove stručne radionice na temu

ENERGETSKO CERTIFICIRANJE U PRAKSI - Provedba proračuna racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama

Slijedeća dvodnevna stručna radionica održat će se u ožujku 2016. godine. Datum ćemo objaviti uskoro.

Molimo Vas da iskažete svoj interes i izvršite predbilježbu za radionice na   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

VAŠ HUEC

 

Stranica 1 od 4

PRONAĐITE

CERTIFIKATORA

 

POSTANITE ČLAN HUEC-a

-ZAŠTO?

-KAKO?

MEDIJSKI PARTNERI


GradimoZadar


WEBGRADNJA

VIDEO OBJAVE

PROMICANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE PUTEM INFORMATIVNO-OBRAZOVNOG TV PROGRAMA O ENERGETSKOM CERTIFICIRANJU ZGRADA


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata


Energetsko certificiranje objekata

PREUZMITE BROŠURU


OBJAVE U MEDIJIMA


HUEC U MEDIJIMA


ČLANOVI HUEC-A U MEDIJIMA

PRIJAVA

SPONZORI

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner